2013. augusztus 29., csütörtök

Szezámkeksz



Nagy kedvenc, ha sósra vágyunk.


Hozzávalók:

200 gramm őrölt mandula,
1 bögre szezámmag (lehet fekete is),
2 tojás,
2 evőkanál kókuszzsír,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
fél kávéskanál só.

Összekeverem a mandulát a szezámmaggal, a szódabikarbónával és a sóval. Hozzákeverem a felvert tojásokat és a két evőkanál olvadt kókuszzsírt.
A masszát két részre osztom. Sütőpapír között 2-3 mm vastagra kinyújtom. Mielőtt sütőbe teszem, vizes késsel kockákra osztom a tésztát, azért, hogy kihűlve el tudjam majd törni a lapokat kisebb kekszekre.
10-12 perc alatt megsütöm. Nem is sül, inkább szárad. Finom, ropogós.

Ha vastagabbra nyújtva sütjük, szendvics alap is lehet.



 A recept eredetije Alexandra blogjából való.

Nincsenek megjegyzések: