2013. augusztus 19., hétfő

Mákpite eperrel


Ha jól emlékszem ez volt az első paleo süti, amit kipróbáltam és amit azóta is rendszeresen készítek.
Ami változik benne az a gyümölcs az alma és a banán az alap, plusszban adtam már hozzá áfonyát, epret, kivit, ami éppen volt itthon.
A plusz gyümölcs elhagyható.

Hozzávalók:
20 dkg őrölt mák,
10 dkg kókuszreszelék,
3 tojás,
2,5 dl víz,
kéváskanálnyi szódabikarbóna,
1 alma,
1-2 banán,
mazsola, friss vagy aszalt eper, áfonya, kivi (elhagyható)
1 evőkanál nyírfacukor,
lehet ízesíteni fahéjjal, gyömbérrel,
a tetejére mandula forgács.

Én külön szedem a nedves és száraz összetevőket, mint a muffinnál. Apropó, muffin formában is süthető :)
A tojásokat a nyírfacukorral és a vízzel összekeverem. Az almát és a banánt  simára turmixolom, úgy adom a tojásos masszához. Külön elkeverem a mákot a kókuszreszelékkel, ízesítésnek gyömbérport vagy fahéjat szórok bele és a szódabikarbónával is elkeverem. A mákos keveréket összedolgozom a tojásos keverékkel, ha plusz gyömölcsöt, mazsolát akarok hozzátenni, akkor azt most keverem bele a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét mandulaforgáccsal szórom meg és 20 perc alatt megsütöm (200 fokon)

Nincsenek megjegyzések: