A spanyol brióst Limaránál láttam, nagyon gusztusos és étvágy gerjesztő volt. Én délutáni sütinek sütöttem meg, de reggelire és vacsorára is kitűnő. Az nem derült ki, hogy vajon másnap is ilyen finom-e, mert azonnal elfogyott :-) A lenti mennyiségből 10 darab briós lesz.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
egy csipet só,
1 egész tojás,
1 tojás sárgája,
3 evőkanál olaj,
2,5 dl tej,
7 dkg cukor,
2,5 dkg élesztő
Elkészítés:
Az élesztőt langyos tejben felfuttattam, a hozzávalókkal együtt lágy, jól nyújtható tésztává dagasztottam, majd kelesztőtálban duplájára kelesztettem, körülbelül egy óra alatt. A megkelt tésztát 10 egyforma részre osztottam, Ezután minden darabot egyesével oválisra nyújtottam.
Feltekertem és csiga alakúra formáztam, a tetejére barnacukrot szórtam és hagytam őket pihenni.
Vajjal kikent tepsiben 15-20 percig sütöttem.
Vajjal kikent tepsiben 15-20 percig sütöttem.
Könnyű, puha belül laza brióst kaptam.
2 megjegyzés:
ahh nyamm
összefolyt a nyál a számban :-)
Nagyon jól hangzik ez a recept és ki fogom próbálni :o)!
Megjegyzés küldése