A sonkás penne, saját találmányom, nincs benne semmi különleges, gyors, olcsó és a szükség szülte. A Gergő egyik kedvence, szinte minden héten elkészítjük.
Hozzávalók:
- 15-20 dkg pulyka sonka,
- 500 gramm penne tészta,
- 2 dl sűrített paradicsom,
- 15 dkg reszelhető sajt, edami, gouda vagy mozzarella,
- só, bors,
- egy-egy csipet borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, oreganó,
- egy evőkanál olaj.
Elkészítés: A sonkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk, egy evőkanál olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mozsárban összetört fűszereket, felöntjük a sűrített paradicsommal és mártás sűrűségűre főzzük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá egy kevés vizet. Nem igényel hosszú főzési időt, 10 perc elég. A penne tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összekeverjük a mártással. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és 15 percre sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
1 megjegyzés:
ez finom lehet (nyamm)
Megjegyzés küldése