2009. szeptember 8., kedd

Sonkás penne




A sonkás penne, saját találmányom, nincs benne semmi különleges, gyors, olcsó és a szükség szülte. A Gergő egyik kedvence, szinte minden héten elkészítjük.

Hozzávalók:
  • 15-20 dkg pulyka sonka,
  • 500 gramm penne tészta,
  • 2 dl sűrített paradicsom,
  • 15 dkg reszelhető sajt, edami, gouda vagy mozzarella,
  • só, bors,
  • egy-egy csipet borsikafű, kakukkfű, bazsalikom, oreganó,
  • egy evőkanál olaj.

Elkészítés: A sonkát lereszeljük, vagy vékony csíkokra vágjuk, egy evőkanál olajon megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mozsárban összetört fűszereket, felöntjük a sűrített paradicsommal és mártás sűrűségűre főzzük. Ha túl sűrű, tegyünk hozzá egy kevés vizet. Nem igényel hosszú főzési időt, 10 perc elég. A penne tésztát kifőzzük, lecsepegtetjük és összekeverjük a mártással. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, gazdagon megszórjuk reszelt sajttal és 15 percre sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.


1 megjegyzés:

rongyilla írta...

ez finom lehet (nyamm)