Gesztenyés a piskóta és a krém is.
A piskóta az anyukám hagyományos piskótája alapján készült, csak a búzalisztet lecseréltem gesztenyelisztre, a cukrot eritritre.
Hozzávalók a piskótához:
6 tojás,
6 evőkanál eritrit,
6 evőkanál gesztenyeliszt.
A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat habosra kevertem az eritrittel és kanalanként hozzáadtam a gesztenyelisztet. A fehérjéket habverővel kemény habbá vertem. A két masszát óvatosan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben középmeleg sütőben 20 perc alatt megsült.Hagytam teljesen kihűlni.
Hozzávalók a gesztenye krémhez:
1 db 250 grammos natúr gesztenyemassza (cukormentes),
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj,
2 evőkanál eritrit,
1 dl kókusztej.
A hozzávalókat krémesre kevertem és a piskóta tetejére simítottam.
Díszítésnek durvára vágott mandulát használtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése