2014. március 16., vasárnap

Gesztenyés piskóta


Gesztenyés a piskóta és a krém is.

A piskóta az anyukám hagyományos piskótája alapján készült, csak a búzalisztet lecseréltem gesztenyelisztre, a cukrot eritritre.


Hozzávalók a piskótához:

6 tojás,
6 evőkanál eritrit,
6 evőkanál gesztenyeliszt.

A tojásokat szétválasztottam, a sárgákat habosra kevertem az eritrittel és kanalanként hozzáadtam a gesztenyelisztet. A fehérjéket habverővel kemény habbá vertem. A két masszát óvatosan összekevertem.
Sütőpapírral bélelt tepsiben középmeleg sütőben 20 perc alatt megsült.

Hagytam teljesen kihűlni.

Hozzávalók a gesztenye krémhez:

1 db 250 grammos natúr gesztenyemassza (cukormentes),
2 evőkanál olvasztott kókuszolaj,
2 evőkanál eritrit,
1 dl kókusztej.

A hozzávalókat krémesre kevertem és a piskóta tetejére simítottam.

Díszítésnek durvára vágott mandulát használtam.


Nincsenek megjegyzések: