2014. március 2., vasárnap

Kocsonya


Kocsonya, ahogy az anyukámtól tanultam.

Hozzávalók:

2-3 darab sertés láb, köröm,
én egybekötöttem a házi parasztsonka főzésével,
1 fej vöröshagyma,
1 fej fokhagyma,
8-10 darab egész szemes bors
2-3 babérlevél,
1 zacskó zselatin, biztos ami biztos.

Sózni nem sóztam a sonka miatt. A hozzávalókat megtisztítottam, megmostam és annyi vízzel felengedtem, hogy ellepje.
4 órán keresztül lassú tűzön főztem, időnként pótolva a vizet.

Az utolsó 10 percben hozzáadtam a zselatint és mégegyszer felfőztem.

Leszűrtem és üvegtálakba adagoltam a húst és néhány sonkadarabot is tettem hozzá. Keményre főtt tojással is gazdagíthatjuk.

Szobahőmérsékleten kihűtöttem és hűtőbe tettem, 1-2 óra alatt megszilárdult.


Nincsenek megjegyzések: