A maglisztes kenyerek, zsömlék ízével nem tudtam megbarátkozni. Nem gyakran kísérletezem már, ez a zsömle is "csak" a májkrém miatt készült :)
A májkrém hozzávalói:
4-5 darab nagyobb főtt csirkemáj,
50 gramm olvasztott kókuszzsír,
1 teáskanál mustár,
só.
A hozzávalókat botmixerrel pépesítettem.
A zsömle hozzávalói:
100 gramm darált mandula,
1 evőkanál tápióka liszt (elhagyható),
20 gramm kókuszliszt,
20 gramm lenmagliszt,
20 gramm utifű maghéj,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 tojás,
100 gramm víz,
1 evőkanál citromlé.
20 gramm kókuszliszt,
20 gramm lenmagliszt,
20 gramm utifű maghéj,
1 kávéskanál só,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
3 tojás,
100 gramm víz,
1 evőkanál citromlé.
A liszteket összekevertem, az utifű maghéj kivételével és megsóztam.
A tojásokat habosra kevertem, hozzátettem a vizet és az utifű maghéjat. 10 percig állni hagytam, majd a liszt tetején a szódabikarbónát megfuttattam a citromlével és összekevertem a tojásos masszával.
Vizes kézzel 4 kerekded zsömlét formáztam, a tetjét szezámmaggal megszórtam és 30 perc alatt kisütöttem.
Májkrémmel megkenve, salátalevéllel díszítve pompás uzsonna :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése