2014. június 29., vasárnap

Vörös tonhal sonkában sütve és szezámos bundában, grillezett zöldségekkel


A vörös tonhalat kétféle módon készítettem el ma, grillezett zöldség körettel.



A körethez a hagymát, cukkínit, paradicsomot, paprikát, gombát,húsosszalonnát karikára/kockákra vágtam és nyársakra húztam. A végét sárgabarackkal zártam le. Sóztam, borsoztam és sütözacskóban 45 percig pároltam, kibontva még 15 pecig pirítottam.

 4 szelet vörös tonhalat sóztam, borsoztam és állni hagytam.
Két szelet vörös tonhalat feldaraboltam körülbelül 2*4 cm-es kockákra, sóztam borsoztam. Egyenként beletekertem egy-egy szelet levegőn érlelt hajszálvékony sonkaszeletbe.
 A sonkával bebetekert szeleteket egy vastag falú serpenyőben minimális zsíradékon minden oldalukon pirosra sütöttem.
 Az egész szeleteket még pirospaprikával is megszórtam és szezámpehelybe forgatva bő zsíradékon kisütöttem.

Köretként a grillezett zöldségeket tálaltam.


Nincsenek megjegyzések: