2014. január 21., kedd

Diós-kókuszos süti


Adott egy recept, a csatolt kép csodás, nyálelválasztás beindul (az fb csoport mindig jó inspirációt ad). Mi van itthon? Alap dolog, mandulaliszt, az nincs, darált mandula, az sincs, akkor kreáljunk abból ami van.
Az alaprecept, a paleo rizskoch receptje volt, ha most az én sütimre nézek, hmmm, köze sincs hozzá :)

A diós-kókuszos mazsolás sütihez a hozzávalók:

150 gramm darált dió,
50 gramm kókuszreszelék,
100 gramm mazsola,
6 tojás,
2 alma,
2 evőkanál nyírfacukor,
2 evőkanál olvasztott kókuszzsír,
ízesítéshez őrölt vanília.



Vizet forralunk, 150 mililitert, amivel leöntjük a kókuszreszeléket. Hozzákeverjük a darált diót, a  mazsolát és félre tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját elkeverjük a nyírfacukorral, a vaníliával és az olvasztott kókuszzsírral. Belereszeljük a két meghámozott, kimagozott almát. A tojásfehérjéket külön, kemény habbá verjük. A tojásos és maglisztes masszát összekeverjük, óvatosan hozzátesszük a tojásfehérje habot.
Én szilikonos tortaformába öntöttem és 40 perc alatt kisütöttem.

Házi cukormentes szilvalekvárral és xilites baracklekvárral is finom.

Jó étvágyat!
 
 


Nincsenek megjegyzések: