2009. augusztus 22., szombat

Füstölt tarjafilé cserépben


Nem csak füstölt tarja, de minden másfajta hús, csirke, pulyka, malachús sütésére is alkalmas a kívül-belül mázas cseréptál. Amit én most használok, eredetileg kenyérsütéshez árulják, így a formája szögletesebb, és magasabb is mint a hússütő tálak, így a hús fölé, alá elférnek a zöldségek is. A cseréptál használata kényelmes és egyszerű!

Hozzávalók:

6-7 szelet füstölt tarjafilé,

4-5 szelet szalonna,

1 kg burgonya

só, petrezselyem levél

3-4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tarjafiléket megmossuk (nem kell előre beáztatni és külön fűszerezni sem) a tál aljára sorakoztatjuk. A burgonyát meghámozzuk, és a kisebbeket egészben hagyva, a nagyobbakat félbe, negyedbe vágva a hús tetejére terítjük. Sózzuk és megszórjuk apróra vágott petrezselyem levéllel. A szalonnacsíkokat a tetejére fektetjük, ráöntjük az olajat és 1 dl vizet. Sütőbe tesszük másfél órára. Ennyi idő alatt megpárolódik, megpuhul a hús és a burgonya is. Kitakarva még 10 percig pirítjuk és leszedjük a tetejéről a burgonyát. A tarja szeleteket megfordítjuk és  még 20-25 percre visszatesszük, hogy az alsó oldaluk is megpiruljon.

2 megjegyzés:

rongyilla írta...

hmm ez fincsi lehet :-)
a krumpli nem esik szét a hosszú sülés alatt?

Maya írta...

Nem esik szét, de le lehet venni hamarabb is a tetejéről :-)