
Ez a recept eredetileg a Gergő receptje, Ő készítette így először, azóta felvettük az étlapra.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
3 tojás
1 kocka élesztő
20 dkg vaj vagy margarin
1 evőkanál cukor+ 1 teáskanál cukor
2,5 dl tej
csipetnyi só
A töltelékhez:
20 dkg porcukor
2 csomag vaniliás cukor
20 dkg vaj vagy margarin
5-6 teáskanál holland, cukrozatlan kakaó
Elkészítés:
Langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, egy csipet sóval meghitjük, beleteszünk 1 evőkanál cukrot, 2 tojás sárgáját (a fehérjét és a + 1 tojást majd kenegetésre felhasználjuk) és dagasztani kezdjük. Dagasztás közben rétegenként, fokozatosan beledolgozzuk a vajat. Lefedve, vagy kelesztő tálban 1 órára meleg helyre tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat simára keverjük a porcukorral és a kakaóval.
Amikor a tészta megkelt, újjnyi vastagságú négyzet alakúra nyújtjuk és megkenjük a töltelékkel.
Feltekerjük, két centis darabokat vágunk le belőle és vajjal kikent tepsibe tesszük.
A kimaradt tojás fehérjéket összekeverjük 1 egész tojással és a tészta tetejét megkenjük vele. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben közepes lángon 30 percig sütjük.A töltelékkel vigyázzunk, ha túl sok vagy túl lágy, akkor ki fog folyni sütés közben. Nekem az egyik tepsivel így lett duplacsokis a csiga :-), de így is finom!

2 megjegyzés:
hmm ez nagyon finom lehet :-)
Én megcsináltam, tényleg nagyon finom :) És nem folyt ki a krém! Eddig mindig ez volt vele a bajom. Megjegyzésnek meg annyit, hogy talán kevesebb élesztő is elég bele, mert frissen eléggé ki lehetett érezni az ízén. De nagyon finom, nem szárad ki másnapra sem és köszi szépen :)
Timi
Megjegyzés küldése