Azokon a napokon, amikor túl sok a főzésen kívüli más teendőm, szívesen gyúrok be reggel egy adag lángost. Ilyenkor ezt esszük reggel, délben. Az elkészítése nagyon egyszerű, sütés után sem marad olajos, nagyon laktató de valljuk be egy kicsit "nehéz" étel. Csak annyit sütök ki, amennyi elfogy, a többit hagyom a kelesztő tálban. Hűtőben másnapig is eláll.
A Párom simán, csak sózva kedveli, Gergő sajttal, tejföllel, de amikor nagyon éhesek, kolbászkarikákat tesznek a félbehajtott lángostésztába és úgy sütik ki. Nagyon ütős, férfi kaja :-)
Én most kipróbáltam hagymakarikákkal, nem rossz, de a tejfölt és a sajtot így is a tetejére tettem, én így kedvelem.
Hozzávalók a tésztához:
1 kg liszt,
fél liter tej,
5 dkg élesztő,
2 deci tejföl,
1 teáskanál cukor,
1 teáskanál só.
A feltéthez:
tejföl, sajt
Elkészítés:
2 deciliter langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha az élsztő megkelt, összegyúrjuk 1 kg liszttel, a maradék tejjel, sóval és a tejföllel. Fél óráig kelesztjük. A megkelt tésztából egy maréknyit leveszünk és kerek lapot formázunk belőle. forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Még melegen megkenjük tejföllel és sajtot reszelünk a tetejére.
1 megjegyzés:
Hú, iszonyúan guszta és még finomabb lehet. Az egyetlen kaja, amit még a legbetegebb időszakomban is meg tudtam enni.
Megjegyzés küldése