2009. augusztus 30., vasárnap

Bakonyi pennével


A gombával készült ételekkel kapcsolatban, mivel nem vagyok nagy szakértő én legszívesebben ellenőrzött körülmények között árult, laska vagy champignon gombát vásárolok. 

Bakonyi pennével, azért pennével, mert éppen nem volt itthon más tésztaféle. A penne sonkával, egyébként a Gergő kedvence, de ezt majd egy másik alkalommal. A bakonyi módra készült ételeket általában galuska körettel tálalják, de a penne is kiválóan illik hozzá!

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell,

25 dkg gomba (friss laska vagy shampignon)

50 dkg penne tészta,

1 csokor újhagyma,

3 dl tejföl,

2 evőkanál liszt,

só, bors, őrölt pirospaprika, olaj.

Elkészítés:

A gombát és az újhagymát megtisztítjuk, apró szeletekre vágjuk, kevés olajon megfuttatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt pirospaprikával (csemege fűszerpaprika) és hozzáadjuk a csíkokra vágott pulykamell darabokat. Többször átforgatjuk, hogy a húsdarabok kifehéredjenek, utána kevés vízzel felöntjük és fedő alatt 45 percig főzzük. Ha a hús omlós és a gomba is megfőtt, hozzátesszük a tejfölt, a tetejére szórjuk a lisztet, gyorsan összekeverjük és mégegyszer felfőzzük. A lisztet fokozatosan adjuk hozzá, kavargatás közben, hogy ne maradjon csomós.

A pennét kifőzzük, és együtt tálaljuk.

1 megjegyzés:

rongyilla írta...

hmm ez tuti nagyon finom ;-)
majd ezt is kipróbálom