2009. augusztus 30., vasárnap

Amerikai palacsinta


Néhány nappal ezelőtt egy kedves ismerősöm meglepett "egy kis" olvasnivalóval, volt közöttük néhány gasztronómiai újság is, tele kipróbálásra váró receptekkel! Ezek egyikében találtam meg az amerikai palacsinta receptjét, így vasárnap reggelire el is készítettem!

Hozzávalók:

3 dl tejföl,

3 tojás,

2 evőkanál cukor,

1 csipet só,

1 csomag sütőpor,

20 dkg liszt,

olaj.

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a tejföllel és a sóval simára keverjük. A habot és a tejfölös részt óvatosan összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és hozzákeverjük a masszához. Forró olajozott palacsinta sütőben 1 centi vastagon, körülbelül 10 centi átmérőjü kör alakú formában sütjük ki a palacsintákat.Mindkét oldalukat arany sárgára sütjük. Ebből a mennyiségből 10-12 darab lesz.

Lekvárral, gyümölccsel, csokiszósszal is nagyon ízletes laktató reggeli, vagy ebéd utáni desszert. Én a Rongyilla által készített finom sárgabarack lekvárral ettem!

3 megjegyzés:

rongyilla írta...

ohh mily büszkeséggel tölt el, hogy a lekvárommal ettétek ezt a finomságot ^-^

ezt is kipróbálom majd
a palacsintának sosem lehet nemet mondani

Ilka írta...

Lelkesen "járatom" a receptblogodat, és időnként nagyokat nyelek. 10 évvel ezelőtti önmagamra emlékeztetsz, akkor még minden receptet kipróbáltam, ami csak megtetszett. ma már nem vagyok ilyen lelkes, pedig szeretek főzni, sütni.
Tegnap kipróbáltam egy ötletet. nagyon sok pörkölt mogyoró maradt még itthon, nem akartam otthagyni, mert akkor előbb utóbb kidobásra kerül, mert megavasodik. Szóval zserbót sütöttem belőle, teljesen ugyanúgy, mint dióval, csak éppen darált mogyoró került a dió helyére és szilvalekvár a baracklekvár helyett, a többi minden ugyanúgy. Isteni lett, már alig van belőle.

Maya írta...

Ari! Finom, szó se róla!

Ilka, ez jó ötlet, kipróbálom én is, bár ha jobban belegondolok, nálunk a mogyoró soha nem szokott kimaradni :-) Remélem én is meghozom a kedved ahhoz, hogy új dolgokat is kipróbálj :-) Örülök, hogy megtiszteltél azzal, hogy olvasod!!