Amióta paleózom, valahogy kimaradtak a levesek.
A paleóban megoszlanak a vélemények a főtt/sült gyümölcsökkel kapcsolatban, a gyümölcsök vércukor szint emelő hatása miatt.
Nekem eddig a vércukor szintemmel nem volt gondom, így gyümölcsöt is eszem és időnként megfőzöm, megsütöm őket.
A leves alapja a szilva, de gazdagíthatjuk bármilyen friss gyümölccsel.
Hozzávalók:
50-60 gramm érett szilva (kimagozva),
1 evőkanál kókuszzsír,
1,5-2 dl kókusztej, vagy 1 dl kókusztejszín (cocomass)
az ízesítéshez fahéj, szegfűszeg, cardamon, nyírfacukor.
A szilvát feldarabolom és a kókuszzsíron kicsit megfuttatom, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Édesítem egy mokkáskanál nyírfacukorral, őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal.
A szilva 10-15 perc alatt megfő, egy részét kivesszük, majd tálaláskor vissza fogjuk tenni. A maradékot összeturmixolom a kókusztejjel.
Tálaláskor tegyünk bele még összedarabolt nyers gyümölcsöt és a félretett főtt szilva darabokat. Áfonyával, almával és a kókusszal jól harmónizál a szilva.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése