Eleinte csak köretként készítettem, pároltam wokban, azután felfedeztem, hogy sütiben sütve is megállja a helyét. Na de most, bagettben, le a kalappal :)
Az egyik kedves Svédországban élő paleos hölgy osztotta meg a receptet.
Hozzávalók:
1 közepes cukkíni (hámozva, darabolva kb 15 dkg),
4 tojás,
10 dkg mandula liszt,
2 evőkanál kókuszliszt,
2 evőkanál útifű maghéj,
4 evőkanál szezámmag,
2 evőkanál napraforgómag,
1 kiskanál só,
1 teáskanál szódabikarbóna.
A cukkínit meghámoztam, feldaraboltam és turmixba tettem a 4 tojással együtt. Krémesre turmixoltam.
A száraz összetevőket külön összekevertem és a tojásos cukkínis masszával alaposan összeforgattam.
10 percet hagytam állni, amíg az útifű maghéj megszívja magát, így jól formázható lesz a tészta.
Kis bagetteket formáztam, a tetjét késsel bemetszettem.
Ebből a mennyiségből 10 kis bagett lett.
Előmelegített sütőben 25 percig sütöttem, így szép barnás árnyalatot kapott.
Rácson hagytam kihűlni. Kívül ropogós, belül puha és finom :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése