2010. augusztus 22., vasárnap

Krémes palacsinta



A  krémes palacsinta különlegességét az adja, hogy a töltelék az un. sárgakrém. Szintén a planétás kártyákból tanultam :)

Először is süssünk néhány palacsintát.



A sárgakrém hozzávalói:

5 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor,
15 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
4 tojás.

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét külön tesszük. A tojás sárgáját a hideg tej 2/3 részével és a pudingporral simára keverjük.
A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a pudingkrémet.
Lassú tűzön folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá  és gyors mozdulatokkal a krémhez keverjük.


A palacsintákat megtöltjük a krémmel, megszórjuk porcukorral és csokisziruppal díszítjük.



Melegen a legfinomabb :)

3 megjegyzés:

rongyilla írta...

a fényposta nem működött, pedig ebből szívesen ennék :P

mellissina2 írta...

Palacsinta,minden mennyiségben,és ha lehet ebből is,még nem készitettem ilyent,de eljön az ideje.ötletet viszem.

atira írta...

Ezt a krémet keresem évek óta ! Köszönöm.