2010. december 19., vasárnap

Mézeskalács


Hozzávalók (kb 100 darabhoz)
1 kg liszt,
30 dkg porcukor
fél kg méz,
20 dkg margarin,
5 tojás,
3 teáskanál szódabikarbóna,
4 kanál tejföl,
4 kávés kanál fahéj vagy 1 zacskó mézeskalács fűszerkeverék.


A mézet és a margarint lassú tűzön felolvasztjuk. Lehűtjük.
A porcukrot kikeverjük az 5 tojás sárgájával és 2 fehérjével a tejföllel és a fűszerkeverékkel. Hozzákeverjük a langyosra hűlt mézes masszával. A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát.


A liszthez hozzáadagoljuk a mézes masszát és fakanállal simára keverjük. Nem kell gyúrni, csak keverni.
Egy éjszakára hideg helyre tesszük.
Másnap kisebb adagokat kivéve fél centi vastagra nyújtjuk a tésztát és kiszaggatjuk, közepesen meleg sütőben10-15 perc alatt kisütjük.
Cukormázzal, dióval, mogyoróval díszítjük.

1 megjegyzés:

mellissina2 írta...

Kedves Maya!
Kérlek nézz be hozzám,dijat kaptam,és Te vagy az egyik akinek szeretném tovább adni!köszi!