A krémes palacsinta különlegességét az adja, hogy a töltelék az un. sárgakrém. Szintén a planétás kártyákból tanultam :)
Először is süssünk néhány palacsintát.
A sárgakrém hozzávalói:
5 dl tej
2 tasak vaníliás pudingpor,
15 dkg kristálycukor,
2 csomag vaníliás cukor,
4 tojás.
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét külön tesszük. A tojás sárgáját a hideg tej 2/3 részével és a pudingporral simára keverjük.
A maradék tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk, és leforrázzuk vele a pudingkrémet.
Lassú tűzön folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá és gyors mozdulatokkal a krémhez keverjük.
A palacsintákat megtöltjük a krémmel, megszórjuk porcukorral és csokisziruppal díszítjük.
Melegen a legfinomabb :)
3 megjegyzés:
a fényposta nem működött, pedig ebből szívesen ennék :P
Palacsinta,minden mennyiségben,és ha lehet ebből is,még nem készitettem ilyent,de eljön az ideje.ötletet viszem.
Ezt a krémet keresem évek óta ! Köszönöm.
Megjegyzés küldése