2009. október 6., kedd

Kairói shoarma



A keleti konyha ízei, számunkra szokatlanok, érdekesek, egzotikusak és titokzatosak. A shoarma-t (svarma) én csirkéből készítettem.

Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkemell,
  • 1-2 evőkanál liszt,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 1 dl tejszín,
  • só,bors, kurkuma, petrezselyem, koriander, barnacukor, édeskömény, menta
Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Az olajon megpirítjuk, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és a fűszerekből körülbelül 2 evőkanálnyit rászórunk. A fűszereket a Kotányi világjáró fűszerkeverékek között is megtaláljuk, egyiptomi fűszerkeverék néven.
A fűszerek vékony kérget képeznek a hús körül. Felöntjük 1 dl tejszínnel és kislángon még 10 percig főzzük. Köretnek rizst készítettem.




1 megjegyzés:

hungi írta...

Üdv, én tegnap ettem ilyet a kotányi porból összeütve, és nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek :)