A keleti konyha ízei, számunkra szokatlanok, érdekesek, egzotikusak és titokzatosak. A shoarma-t (svarma) én csirkéből készítettem.
Hozzávalók:
- 30 dkg csirkemell,
- 1-2 evőkanál liszt,
- 3 evőkanál olaj,
- 1 dl tejszín,
- só,bors, kurkuma, petrezselyem, koriander, barnacukor, édeskömény, menta
Elkészítés: A csirkemellet apró kockákra vágjuk, beleforgatjuk a lisztbe. Az olajon megpirítjuk, kevés vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk és a fűszerekből körülbelül 2 evőkanálnyit rászórunk. A fűszereket a Kotányi világjáró fűszerkeverékek között is megtaláljuk, egyiptomi fűszerkeverék néven.
A fűszerek vékony kérget képeznek a hús körül. Felöntjük 1 dl tejszínnel és kislángon még 10 percig főzzük. Köretnek rizst készítettem.
1 megjegyzés:
Üdv, én tegnap ettem ilyet a kotányi porból összeütve, és nagyon finom, csak ajánlani tudom mindenkinek :)
Megjegyzés küldése