2009. október 9., péntek

Cookie - Amerikai csokis keksz



A hétvégi bevásárlások során gyakran került a kosárba készen kapható amerikai csokis keksz. Mindannyian szeretjük, mivel még mindig bújom a Lilla szakácskönyvét (Reader Digest - Örömteli sütés), megtaláltam a számomra legfinomabb csokis keksz receptjét.




Hozzávalók:
  • 12 dkg lágy vaj,
  • 8 dkg barna cukor,
  • 15 dkg búzaliszt,
  • fél kiskanál őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor,
  • csipet só,
  • 1 kiskanál sütőpor,
  • 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan holland),
  • 3 evőkanál tej,
  • 20 dkg csokoládé (ét szerencsi tortebevonó)
Elkészítés: A vajat a cukorral, sóval, és vaníliával habosra kavarjuk, beleütjük a tojást és alaposan elkeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót és kanalanként a tejjel együtt a vajas masszához keverjük. A csokoládét kis kockákra daraboljuk és belekeverjük a masszába.



 Kikent tepsibe evőkanálnyi halmokat rakunk egymástól 4-5 cm távolságra. A halmokat kerekre igazgatjuk és villával lalapítjuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Nem kell kiszárítani. süteményrácson hagyjuk hűlni. Langyosan a legfinomabb, amikor a csokidarabok még nem hűltek ki benne. Zárható dobozban 4-5 napig is friss marad.




1 megjegyzés:

rongyilla írta...

ááá, ez tuti nagyon finom :-)
majd kísérletezek vele egy kicsit :-)