A hétvégi bevásárlások során gyakran került a kosárba készen kapható amerikai csokis keksz. Mindannyian szeretjük, mivel még mindig bújom a Lilla szakácskönyvét (Reader Digest - Örömteli sütés), megtaláltam a számomra legfinomabb csokis keksz receptjét.
Hozzávalók:
- 12 dkg lágy vaj,
- 8 dkg barna cukor,
- 15 dkg búzaliszt,
- fél kiskanál őrölt vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor,
- csipet só,
- 1 kiskanál sütőpor,
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan holland),
- 3 evőkanál tej,
- 20 dkg csokoládé (ét szerencsi tortebevonó)
Elkészítés: A vajat a cukorral, sóval, és vaníliával habosra kavarjuk, beleütjük a tojást és alaposan elkeverjük. A lisztben elkeverjük a sütőport és a kakaót és kanalanként a tejjel együtt a vajas masszához keverjük. A csokoládét kis kockákra daraboljuk és belekeverjük a masszába.
Kikent tepsibe evőkanálnyi halmokat rakunk egymástól 4-5 cm távolságra. A halmokat kerekre igazgatjuk és villával lalapítjuk. 15 percig sütjük közepes lángon. Nem kell kiszárítani. süteményrácson hagyjuk hűlni. Langyosan a legfinomabb, amikor a csokidarabok még nem hűltek ki benne. Zárható dobozban 4-5 napig is friss marad.
1 megjegyzés:
ááá, ez tuti nagyon finom :-)
majd kísérletezek vele egy kicsit :-)
Megjegyzés küldése