Húsleves, ahogyan azt az anyukámtól tanultam!
Hozzávalók:
- csirkehús, lehet csontos rész is,
- hagyma,petrezselyem, sárgarépa, karalábé, zeller, borsó, paprika, paradicsom,
- só, szemesbors, vegeta,
- petrezselyem zöld,
- csigatészta
Elkészítés: A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk és hideg sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, vegetát, petrezselyem zöldet, 2-3 szem egész feketeborsot. Lassú túzön két órát főzzük, közben a képződött habot a tetejéről leszedjük, az elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a hús már puha, elzárjuk a gázt és állni hagyjuk még egy fél órát.
Levesszűrőn átszűrjük, a főtt húst és a zöldségeket külön tálaljuk. Csiga tésztát főzünk hozzá, személyenként egy-két marékkal számolva.
Gergő így szereti :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése