2009. október 7., szerda

Csirke húsleves




Húsleves, ahogyan azt az anyukámtól tanultam!

Hozzávalók:
  • csirkehús, lehet csontos rész is,
  • hagyma,petrezselyem, sárgarépa, karalábé, zeller, borsó, paprika, paradicsom,
  • só, szemesbors, vegeta,
  • petrezselyem zöld, 
  • csigatészta



Elkészítés: A csirkehúst megmossuk, feldaraboljuk és hideg sós vízben feltesszük főni. Beletesszük a megtisztított zöldségeket, vegetát, petrezselyem zöldet, 2-3 szem egész feketeborsot. Lassú túzön két órát főzzük, közben a képződött habot a tetejéről leszedjük, az elfőtt vizet pótoljuk. Amikor a hús már puha, elzárjuk a gázt és állni hagyjuk még egy fél órát.
Levesszűrőn átszűrjük, a főtt húst és a zöldségeket külön tálaljuk. Csiga tésztát főzünk hozzá, személyenként egy-két marékkal számolva.



Gergő így szereti :-)

Nincsenek megjegyzések: