Ismét a kedvenceim, csirke, zöldségek és cseréptál.
Hozzávalók:
- 8 csirke comb,
- 1 kg burgonya,
- 25 dkg ceruza bab,
- só, bors, vegeta,
- 3-4 szelet szalonna,
- 3 evőkanál olaj
Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával és a cseréptál aljára fektetjük. A combokra halmozzuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát. Ismét megsózzuk. A burgonya tetejére egyenletesen elterítjük a megtisztított ceruza babot (nem kell összevágni) ismét sózunk, és beborítjuk a szalonna szeletekkel. 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk és 1 dl vizet öntünk alá. Közepes sütőben egy órát letakarva pároljuk, majd még egy fél óráig fedő nélkül pirítjuk. Leszedjük a zöldségeket, a combokat megfordítjuk, és még 10-15 perc alatt hagyjuk hogy pirosra piruljanak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése