2009. október 8., csütörtök

Cserépben sült csirke combok párolt ceruza babbal




Ismét a kedvenceim, csirke, zöldségek és cseréptál.

Hozzávalók:
  • 8 csirke comb,
  • 1 kg burgonya,
  • 25 dkg ceruza bab,
  • só, bors, vegeta, 
  • 3-4 szelet szalonna,
  • 3 evőkanál olaj
Elkészítés: A csirkecombokat megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk vegetával és a cseréptál aljára fektetjük. A combokra halmozzuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott burgonyát. Ismét megsózzuk. A burgonya tetejére egyenletesen elterítjük a megtisztított ceruza babot (nem kell összevágni) ismét sózunk, és beborítjuk a szalonna szeletekkel. 3 evőkanál olajjal meglocsoljuk és 1 dl vizet öntünk alá. Közepes sütőben egy órát letakarva pároljuk, majd még egy fél óráig fedő nélkül pirítjuk. Leszedjük a zöldségeket, a combokat megfordítjuk, és még 10-15 perc alatt hagyjuk hogy pirosra piruljanak.





Nincsenek megjegyzések: