2012. október 31., szerda

Zöldséges wok tészta


 Szeretem a wokban készült ételeket. A párolt zöldségekhez, pár perc alatt elkészített zöldséges ételekhez nélkülözhetetlen.
Ha kevés az időm, de tartalmas ebédet, vacsorát szeretnék zöldségeket párolok wok tésztával.


Hozzávalók:

Kínai wok tészta ( én a 250 grammos két tojásos durum kínai "wok nudeln" tésztát használom, két személyre elég a fél zacskó)
250 gramm friss champignon gomba,
1 kisebb cukkini,
(lehet bele sárgarépát is hámozni,én most nem tettem)
1 kisebb fej hagyma,
két-három szál friss kakukkfű, vagy egy kávéskanál szárított,
petrezselyemzöld,
só, bors,
kevés oliva olaj

Kevés oliva olajat melegítünk a wokban, az apróra vágott hagymát a megtisztított, szeletekre vágott gombával együtt megfonnyasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, rádobjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és a kakukkfüvet.
Ha friss kakukkfüvem van, nem vágom össze, egészben teszem bele szárastól az ételbe. Tálalás előtt dobom ki, amikor már a kis levélkék leáztak róla, csak a kemény szár maradt.
A cukkíni gyorsabban párolódik, ezért a végére hagyom. A sárgarépát burgonyahámozóval hosszú csíkokra vágva teszem bele. 15-20 perc alatt megpárolódik a gomba, kevés vizet önthetünk alá, és le is fedhetjük, így felgyorsítjuka párolási folyamatot.
A tésztát akkor tesszük bele, amikor a zöldségek már megpárolódtak. A wok tésztát nem kell külön főzni, 3-4 perc alatt a zöldségekkel elkeverve megpuhul.
Tálalásig lefedem.

Jó étvágyat!





Nincsenek megjegyzések: