2012. február 17., péntek

Skót keksz


A Karácsonyi sütisdobozba készült a nagyon egyszerű, skót keksz diabetikus változata.

Hozzávalók:
20 dkg vaj,
10 dkg xilit/nyírfacukor,
30 dkg liszt (én 10 dkg zabliszt, 20 dkg fehérliszt keverékét használtam)
1 teáskanál szódabikarbóna,
egy csipet só.

Avajat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát és egy csipet sót. Összegyúrjuk és fél órára alufóliába tekerve hűtőbe tesszük.
Kilisztezett nyújtódeszkán (vagy a frissen kapott szilikon nyújtón :) fél centi vastagra nyújtjuk. Köröket, virágmintákat szaggatunk belőle, sütőpapíron, 180  fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések: