2012. február 17., péntek

Marcipános keksz


A marcipános keksz is a karácsonyi sütis dobozból van :)

Hozzávalók:
19 dkg liszt,
13 dkg natúr marcipán,
9 dkg puha vaj,
6 dkg barna cukor,
1 tojás,
1 kupaknyi vanilia kivonat/aroma

Elkészítés: A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással, majd hozzákeverjük a vanília kivonatot. A marcipánt lereszeljük és hozzákeverjük a tésztához. Beletesszük a lisztet, gyorsan összekeverjük. A marcipán olvadozni fog, elég ragacsos lesz a massza, ezért fél órára folpack-ba csomagolva hűtőbe kell tenni. A folpackban könnyű rudat formázni belőle. 
Fél centis korongokra vágjuk a tésztát, a tetejére díszítésként, de a tésztába is tehetünk szárított gyümölcsöket. Én aszalt epret tettem bele.
A korongokat sütőlemezre tesszük és 180 fok-on 10-12 perc alatt készre sütjük.
Zárt dobozban hetekig eláll.

Nincsenek megjegyzések: