Csupa finomság, csirkemáj siitake gombával párolva, tetején sült hagymakarikák és zöldsaláta.
Hozzávalók:
40 dkg csirkemáj,
15 dkg siitake gomba,
1 nagy fej vöröshagyma+3 fej hagyma
kacsazsír.
A megtisztított apróra vágott hagymát egy kanál kacsazsíron megfonnyasztottam. Az ujjnyi csíkokra vágott csirkemájjal és a megmosott szeletekre vágott gombával együtt, pici vízzet aláöntve 20 perc alatt készre pároltam. Utólag, tálaláskor sóztam.
3 fej hagymát megtisztítottam és karikára vágtam.
Bő forró kacsazsírban 15 perc alatt ropogósra sütöttem.
Köretnek rukkola, madársaláta, jégsaláta és bébispenót leveleket megmostam és összekevertem.
A siitake gombát már 2000 éve termesztik Japánban és Kínában. A siitake Lentinula edodes, gyógyhatású gombafaj. Tumorgátló és a vérkeringési zavarokat enyhítő hatású.
Előnyös tulajdonsága, amely különösen keringési problémákkal küzdők számára teszi kedvezővé fogyasztását, hogy jelentős a kálium és foszfor- tartalma, ugyanakkor kevés nátriumot tartalmaz. A gomba ugyanakkor, pontosabban a benne lévő eritadenin vegyület a szervezet lipoproteinjeit kevesebb zsírt és több fehérjét tartalmazóvá alakítja, csökkentve a vér koleszterinszintjét. Kísérletek szerint csökkenti a vérnyomást és gátolja a trombózis képződését is.
forrás: wikipedia
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése