Rakott krumpli édesburgonyával, főtt tojással és tejföl helyett besamellel.
Az édesburgonya nagyon alacsony glikémiás indexű, viszont magas szénhidráttartalmú (100 grammban 20,1 gramm ch), úgyhogy csak óvatosan.
Hozzávalók:
4 nagyobb édesburgonya (batáta)
6 keményre főtt tojás,
só,
parmezán sajt a tetejére (elhagyható)
a besamel mártáshoz:
2 evőkanál kókuszzsír,
2 evőkanál gesztenyeliszt,
4 dl mandulatej.
Az édesburgonyát nem kell előfőzni, meghámozva karikáztam bele egy üvegtálba, amit kikentem kókuszzsírral. A következő sorba raktam a karikára vágott keménytojásokat,majd még egy sor édesburgonyát. Minden sort külön sóztam.
A kókuszzsírt felolvasztottam, megpirítottam a gesztenyelisztet rajta, és lassan adagolva felhígítottam, majd besűrítettem a mandulatejjel.
Az édesburgonyára öntöttem, és 40 perc alatt puhára pároltam lefedve a sütőben. Parmezánt reszeltem a tetejére és még 10 percre visszatoltam a sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése