Padlizsánkrém leves, fűszeresen, paradicsomosan. Sedith blogján olvastam a receptet, azonnal tudtam, hogy ki kell próbálnom. Romániából hoztunk fehét padlizsánt, ezért a színén inkább a paradicsom dominál, nem az a tipikus padlizsán szín.
Két hét alatt másodszor készítettem el, ezért úgy gondolom,itt a helye :)
Hozzávalók:
1 közepes padlizsán,
2-3 paradicsom,
1/4 póréhagyma vagy 2-3 zöldhagyma,
1 dl tejszín
só,
bazsalikom, lehetőleg friss
és kakukkfű.
A padlizsánt megmossuk, a szárát levágjuk, (hámozni nem kell) és kockákra vágva besózzuk. Állni hagyjuk.
Egy liter vízben feltesszük főni a karikákra vágott hagymát, felkockázott paradicsomot és a fűszereket. Kb. 15-20 perc alatt puhára fő, hozzátesszük a leöblített padlizsán kockákat és még 10 percig főzzük. Ennyi elég a padlizsánnak. Összeturmixoljuk, felöntjük a tejszínnel és mégegyszer felfőzzük.
Rövid idő alatt elkészül, igazán ízletes pitítóssal, levesgyönggyel gazdagíthatjuk.
1 megjegyzés:
nyamiii, de jól néz ki :)
Megjegyzés küldése