2011. augusztus 5., péntek

Almás pite


Ez az almás pite gyorsan, szó szerint percek alatt elkészíthető. Az összetevők miatt nagyon jól illik a szénhidrát diéta keretei közé.


Hozzávalók:

10 dkg vaj (én bio vajat használtam)
2 dl rozs vagy tönköly liszt (teljes kiőrlésű)
1 dl xilit
2 dl zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna

2 alma
1 citrom


A hozzávalókat az alma és a citrom kivételével összekeverjük, morzsás állagú tésztát kell kapnunk.
Az almát meghámozzunk, és apró kockákra vágjuk.

A sütéshez én szufflés tálkákat használtam, ebből a mennyiségből 5 tálkányi pite lett, de használhatunk tortaformát is.
Kivajazott formák aljára szórunk két evőkanálnyit a tésztából, majd egy evőkanálnyi darabolt almát és végül a tetejére ismét tészta kerül.
Közepes tűzön sütjük, 15 perc után egy citrom levével meglocsoljuk a pitéket és még 15 percig sütjük. Ha picit elválik az edény falától és megbarnul, akkor kész.

Kihűtjük és kiborítjuk a tálkákból.

Nincsenek megjegyzések: