Vasárnap reggelente, olyan jól esik házi péksüteményt enni. Megteszek minden tőlem telhetőt az ügy érdekében. A minap Wise Lady oldalán láttam meg a következő gyönyörűséget. Sós stangli a neve, elbűvölt már a kinézete is :-) Az eredeti recept összetevőin csak egy picit változtattam a saját szájízem szerint.
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1/2 dl olaj
- 1 tojás
- 2 evőkanál tejföl
- 3 dl tej
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 teás kanál cukor
- 1 teás kanál só
Elkészítés:
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tojást, a tejfölt és az olajat külön tálban simára keverjük. A kétféle liszttel összekeverjük, belekeverjük a sót, a köményt, a tojásos masszát és az élesztőt. Összegyúrjuk és pihentetjük. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, vékonyra nyújtjuk, kör alakúra, mert körcikkekre kell vágnunk. A körcikkeket egyenes kifli formára feltekerjük, megkenjük tejjel, kevés darabos sót szórunk a tetejére, a tepsiben még 20 percig kelesztük. Középmeleg sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
3 megjegyzés:
Ez isteni, örülök ennek a blogodnak is nagyon:)
Máris süthetnékem van !!!!
:-) örülök, hogy tetszik, használd bátran bármelyiket, ki vannak próbálva :-))
Én is ki fogom próbálni, mert már máskor is sütöttem "tőled" és sikerült :o)!!!
Megjegyzés küldése