A vörös tonhalat kétféle módon készítettem el ma, grillezett zöldség körettel.
A körethez a hagymát, cukkínit, paradicsomot, paprikát, gombát,húsosszalonnát karikára/kockákra vágtam és nyársakra húztam. A végét sárgabarackkal zártam le. Sóztam, borsoztam és sütözacskóban 45 percig pároltam, kibontva még 15 pecig pirítottam.
4 szelet vörös tonhalat sóztam, borsoztam és állni hagytam.
Két szelet vörös tonhalat feldaraboltam körülbelül 2*4 cm-es kockákra, sóztam borsoztam. Egyenként beletekertem egy-egy szelet levegőn érlelt hajszálvékony sonkaszeletbe.
A sonkával bebetekert szeleteket egy vastag falú serpenyőben minimális zsíradékon minden oldalukon pirosra sütöttem.
Az egész szeleteket még pirospaprikával is megszórtam és szezámpehelybe forgatva bő zsíradékon kisütöttem.
Köretként a grillezett zöldségeket tálaltam.